Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε Αρχαία Ελληνικά κείμενα σε μορφή word 97 με πολυτονική γραμματοσειρά Unicode.

45 Πλήρη κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Πως μπορείτε να κατεβάσετε τα κείμενα : Κάντε κλικ στο button "download" δίπλα στο κείμενο που θέλετε. Όταν σας ζητηθεί επιλέξτε αποθήκευση στο δίσκο. Κατόπιν μπορείτε να αποσυμπιέσετε το κείμενο και με το word να το δείτε κανονικά σαν οποιοδήποτε έγγραφο. Θα χρειαστεί βέβαια μια κατάλληλη γραμματοσειρά.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ Στο 22% τα καθυστερούμενα καταναλωτικά δάνεια το 2011



Ανησυχία επικρατεί στις τράπεζες για την συνεχή αύξηση των «κόκκινων» δανείων, εκείνων δηλαδή όπου οι δανειολήπτες καθυστερούν τις πληρωμές, καθώς στα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα σε μια πενταετία το ποσοστό τους διπλασιάστηκε, ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στα καταναλωτικά δάνεια όπου σε ορισμένες τράπεζες ένα στα τρία είναι πλέον σε καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων έφτασε στο 11,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2011 έναντι 6,3% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2005.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος του ποσοστού των κόκκινων δανείων ξεκίνησε το 2009 όταν έφτασε στο 7,7% και η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη το 2010 και το 2011.
Από τους τρεις κλάδους δανείων (στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά) το πιο μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα καταναλωτικά δάνεια όπου το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση τετραπλασιάστηκε μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, αφού ξεκίνησε από 7,8% το 2006 για να φτάσει το 22,1% το πρώτο τρίμηνο του 2011. Επιπλέον, σε κάποιες τράπεζες τα κόκκινα καταναλωτικά δάνεια φτάνουν το 30%! Αυτό σημαίνει ότι ένα στα τρία καταναλωτικά δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση
Τα μαντάτα είναι άσχημα και στα στεγαστικά δάνεια, όμως, όπου το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση έφτασε το 10,7% το 2011 έναντι 3,6% το 2005, δηλαδή τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια τριπλασιάστηκαν μέσα σε στην πενταετία.
Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στα επιχειρηματικά δάνεια όπου η αύξηση των καθυστερούμενων δανείων ήταν σαφώς μικρότερη: από 7,1% το 2005 έχουν φτάσει το 9,8% το 2011.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha Bank, οι τράπεζες κλείνουν τις κάνουλες της χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα, αφού τα δάνεια προς επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 2,2% τον Σεπτέμβριο του 2011. Συνολικά, η τράπεζική χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο ήταν μειωμένη κατά 1,06 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο, που και αυτή με τη σειρά της ήταν αρνητική σε σχέση με τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.