Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε Αρχαία Ελληνικά κείμενα σε μορφή word 97 με πολυτονική γραμματοσειρά Unicode.

45 Πλήρη κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Πως μπορείτε να κατεβάσετε τα κείμενα : Κάντε κλικ στο button "download" δίπλα στο κείμενο που θέλετε. Όταν σας ζητηθεί επιλέξτε αποθήκευση στο δίσκο. Κατόπιν μπορείτε να αποσυμπιέσετε το κείμενο και με το word να το δείτε κανονικά σαν οποιοδήποτε έγγραφο. Θα χρειαστεί βέβαια μια κατάλληλη γραμματοσειρά.

«ΔΕΝ ΧΩΡΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» Frontex: Αν δεν πάρετε μέτρα, φεύγουμε από τον Έβρο



Κόλαφος κατά της Ε.Ε. αλλά και της Ελλάδας είναι η έκθεση που δημοσίευσε η Frontex η οποία «σηκώνει τα χέρια» για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο και απειλεί να σταματήσει τη δράση της αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα.
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία για τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του γραφείου της στη Βαρσοβία, την έκθεσή της για την ελληνοτουρκική μεθόριο και καταγράφει την απροθυμία των ευρωπαϊκών κρατών να «τροφοδοτήσουν» περαιτέρω την επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του οργανισμού, Ίκκα Λαϊτινεν, ο λόγος για την απροθυμία αυτή, είναι η «αποτυχία» της Ελλάδας να χωροθετήσει νέα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών. Παράλληλα η Frontex, κάνει λόγο για «άθλιες συνθήκες διαβίωσης» στα υπάρχοντα κέντρα κράτησης της χώρας μας τα οποία χαρακτηρίζονται ως «τριτοκοσμικά».
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη διεθνή υπηρεσία; Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι αρχές κρατούν για λίγες ημέρες τους λαθρομετανάστες, όταν αυτοί συλληφθούν για παράνομη είσοδο στη χώρα και στην ΕΕ και μετά, εξαναγκάζονται να τους αφήσουν ελεύθερους, με αποτέλεσμα αυτοί να προωθούνται στην ενδοχώρα.
Από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάρτιο του 2011, έχουν συλληφθεί 11.809 λαθρομετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.