Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε Αρχαία Ελληνικά κείμενα σε μορφή word 97 με πολυτονική γραμματοσειρά Unicode.

45 Πλήρη κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Πως μπορείτε να κατεβάσετε τα κείμενα : Κάντε κλικ στο button "download" δίπλα στο κείμενο που θέλετε. Όταν σας ζητηθεί επιλέξτε αποθήκευση στο δίσκο. Κατόπιν μπορείτε να αποσυμπιέσετε το κείμενο και με το word να το δείτε κανονικά σαν οποιοδήποτε έγγραφο. Θα χρειαστεί βέβαια μια κατάλληλη γραμματοσειρά.

Λουτρό αίματος στη χώρα των Φαραώ [εικόνες]












Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στο Κάιρο παρά τις προσπάθειες εξομάλυνσης της κατάστασης. Μέχρι τώρα, οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών έχουν οδηγήσει στο θάνατο 33 ανθρώπων ενώ ο κόσμος φαίνεται αποφασισμένος να παραμείνει στην πλατεία Ταχρίρ.
Χθες το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι δε αποδέχεται την παραίτηση της κυβέρνησης, τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία για το νέο πρωθυπουργό. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απομάκρυνση του Μουμπάρακ, την εξουσία στην Αίγυπτο έχει αναλάβει ο στρατός με την προοπτική της μετάβασης σε μια πολιτική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Reuters δεν πρόκειται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μέχρι να γίνει η οριστική επιλογή του υποψηφίου.
Από ανθρωπιστικής πλευράς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πλησιάσουν την πλατεία Ταχρίρ, με αποτέλεσμα οι τραυματίες να μεταφέρονται με κάθε τρόπο στα νοσοκομεία.
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για αγριότητες που ορισμένες φορές ξεπερνούν εκείνες της εποχής Μουμπάρακ, ενώ τόνισε ότι παρά τις εξαγγελίες για βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, τα πράγματα χειροτερεύουν.
Σε έκθεσή της η οργάνωση τονίζει ότι τα στρατοδικεία έχουν δικάσει χιλιάδες πολίτες και ότι παρατάθηκε η ισχύς του νόμου έκτακτης ανάγκης. Πολλές πληροφορίες μιλούν για βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της κράτησης καθώς και για στρατιωτική ενίσχυση «κακοποιών στοιχείων» προκειμένου να πυροβολούν τους διαδηλωτές.
Ως τον Αύγουστο περίπου 12.000 άνθρωποι είχαν δικαστεί από στρατοδικεία και τουλάχιστον 13 καταδικάσθηκαν σε θάνατο. Οι κατηγορίες μεταξύ άλλων περιελάμβαναν «παραβίαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας» και «προσβολή του στρατού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.