Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε Αρχαία Ελληνικά κείμενα σε μορφή word 97 με πολυτονική γραμματοσειρά Unicode.

45 Πλήρη κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Πως μπορείτε να κατεβάσετε τα κείμενα : Κάντε κλικ στο button "download" δίπλα στο κείμενο που θέλετε. Όταν σας ζητηθεί επιλέξτε αποθήκευση στο δίσκο. Κατόπιν μπορείτε να αποσυμπιέσετε το κείμενο και με το word να το δείτε κανονικά σαν οποιοδήποτε έγγραφο. Θα χρειαστεί βέβαια μια κατάλληλη γραμματοσειρά.

ΒΕΒΑΙΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ Κομισιόν: Ούτε ένα ευρώ αν δεν υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς



Τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών αντιμετωπίζει η Ελλάδα καθώς η 6η δόση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων. Η απόφαση της Κομισιόν να επιμείνει στην αποστολή δεσμευτικών επιστολών από όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να επιτρέψει την εκταμίευση των 8 δισεκατομμυρίωνσκοντάφτει στην επιμονή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά που επιμένει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τέτοιου είδους επιστολή.
Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ καθώς ο μεν κ. Σαμαράς επιμένει να διατηρήσει την τελευταία του κόκκινη γραμμή απέναντι στο μνημόνιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προφανώς επιδιώκει να του υποδείξει -ενόψει και των επερχόμενων εκλογών- ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει είναι η πλήρης αποδοχή των όρων που θέτουν οι δανειστές μας.
Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά αποτέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο τηλεδιάσκεψης των μελών Τρόικα, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι κανείς από τα τρία μέρη δεν επιθυμεί να αλλάξει στάση αν δεν αλλάξει η στάση του κ. Σαμαρά.
Το φλέγον αυτό ζήτημα θα αποτελέσει κεντρικό θέμα στις συζητήσεις που θα έχει τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες ο κ. Λουκάς Παπαδήμος με τους κυρίους Χέρμαν βαν Ρομπέι και Μανουέλ Μπαρόζο. Και ναι μεν ο κ. Παπαδήμος είπε στη Βουλή ότι θα εξεταστεί ο τρόπος που θα σταλούν οι διαβεβαιώσεις στις Βρυξέλλες, αλλά η Κομισιόν -για δεύτερη συνεχή μέρα χθες- δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης των απαιτήσεών της.
«Το Eurogroup συνολικά περιμένει από την Ελλάδα, τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, να παράσχουν σαφείς και αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις για εφαρμογή της συμφωνίας» επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. Αμ. Αλταφάζ και πρόσθεσε πως «το περιμένουμε αυτό εγγράφως. Μιλάμε για ενυπόγραφη επιστολή». Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν λέμε με ποιο τρόπο ακριβώς θα πρέπει αυτό να διατυπωθεί εγγράφως, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πείσει όλους τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας».
Και ο κ. Σαμαράς όμως από τη δική του πλευρά εμφανίζεται αμετακίνητος. Οπως επισήμαιναν χθες στενοί του συνεργάτες «ο πρόεδρος συνυπέγραψε την κοινή δήλωση με τον κ. Παπαδήμο, τους κυρίους Παπανδρέου και Καρατζαφέρη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Βουλή υπερψηφίζει την κυβέρνηση στην οποία έχει ανατεθεί ακριβώς η προώθηση όλων των απαιτούμενων ρυθμίσεων για την εξασφάλιση της 6ης δόσης και την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, οι λοιπές απαιτήσεις υπερβαίνουν κάθε όριο πολιτικής λογικής και ηθικής».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία των δύο μεγάλων κομμάτων υπάρχουν από τη Δευτέρα το απόγευμα τα προσχέδια των επιστολών που θα πρέπει να αποσταλούν στους Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Ολι Ρεν, Μάριο Ντράγκι, ενώ αντίγραφο αυτών θα σταλεί και στη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.