Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε Αρχαία Ελληνικά κείμενα σε μορφή word 97 με πολυτονική γραμματοσειρά Unicode.

45 Πλήρη κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Πως μπορείτε να κατεβάσετε τα κείμενα : Κάντε κλικ στο button "download" δίπλα στο κείμενο που θέλετε. Όταν σας ζητηθεί επιλέξτε αποθήκευση στο δίσκο. Κατόπιν μπορείτε να αποσυμπιέσετε το κείμενο και με το word να το δείτε κανονικά σαν οποιοδήποτε έγγραφο. Θα χρειαστεί βέβαια μια κατάλληλη γραμματοσειρά.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η TASK FORCE ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗ Ράιχενμπαχ: Πουλήστε και αλλάξτε τα όλα για να σωθείτε .




Συνταγές σοκ για την ελληνική οικονομία αλλά πολύ λογικές προτάσεις περιλαμβάνει η πρώτη έκθεση του επικεφαλής της task force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ που παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Ράιχενμπαχ ουσιαστικά περιγράφει ένα σαθρό μηχανισμό και επισημαίνει την πλήρη ελλειψη υποδομών κάνοντας λόγο για προκλήσεις σε όλους τους τομείς και επισημαίνοντας ότι η Task Force της οποίας είναι επικεφαλής και η ηγεσία της ΕΕ θα επιχειρήσει να αντιστρέψει την κατάσταση, παρά το πολύ δύσκολο περιβάλλον της κρίσης, αλλά και «σεβόμενοι την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος».
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι σε πρώτη φάση πρέπει να:
  • Παραχωρηθούν αυτοκινητόδρομο
  • Να προχωρήσει το πρόγραμμα Helios καi
  • Να γίνει πλήρης και ολοκληρωτική διαχείριση απορριμμάτων
Ακόμη, επισήμανε τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν:
  1. Αλλαγές στη δημόσια διοίκηση: αναζήτηση ικανών στελεχών, καλύτερη διάρθρωση και συντονισμό μεταξύ διαφόρων υπουργείων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και καταπολέμηση διαφθοράς.
  2. Πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον (μνημόνευσε τις προσπάθεις του κυρίου Χρυσοχοϊδη τουλάχιστον 4 φορές) με μείωση γραφειοκρατίας, απλοποίηση διαδικασιών, αλλαγές στις χρήσεις γης, κανόνες ανταγωνισμού.
  3. Φορολογία: ενίσχυση μηχανισμου είσπραξης φόρων, ταχύτερη επίλυση φορολογικών διαφορών, καλύτερος έλεγχος μεγάλων και πλούσιων φορολογούμενων, διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για συμφωνία φορολόγησης καταθέσεων.
  4. Ελεγχος δαπανών: θα ενισχυθεί το ΓΛΚ και η διεύθυνση προϋπολογισμού, έλεγχος στα κονδύλια της Κοινωνικής Πρόνοιας, έλεγχοι δαπανών στα υπουργεία.
  5. Μέτρα ελέγχου δαπανών στη δημοσια υγεια: μείωση στις τιμές των φαρμάκων, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.λπ.
  6. Αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητος στην Αγορά: χρηματοδότηση από την ΕΕ που από 78% φτάνει στο 85% και προοπτικά στο 95%, δεσμεύσεις του επιτρόπου Χάαν για να διατεθούν 500 εκατ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διεύρυνση των δικαιούχων των προγραμμάτων με περισσότερες επιχειρήσεις κλπ (μέχρι τον Δεκέμβριο θα έλθει πάλι στην Ελλάδα ο κ. Χάαν)
  7. Αποκρατικοποιήσεις: ενίσχυση ταμείου Αξιοποίησης με «καλούς πραγματογνώμονες» και συμβούλους, κυρίως σε θέματα real estate.
  8. Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, ταχύτερη επίλυση διαφορών κ.λπ.
  9. Αντιμετώπιση των προβλημάτων Μετανάστευσης με δύο σχέδια, για τη φύλαξη συνόρων και με προγράμματα και κονδύλια από το πρόγραμμα SOLID για την διαχείρηση ανθρώπινων ροών (πάνω από 120 εκατ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.