Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε Αρχαία Ελληνικά κείμενα σε μορφή word 97 με πολυτονική γραμματοσειρά Unicode.

45 Πλήρη κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Πως μπορείτε να κατεβάσετε τα κείμενα : Κάντε κλικ στο button "download" δίπλα στο κείμενο που θέλετε. Όταν σας ζητηθεί επιλέξτε αποθήκευση στο δίσκο. Κατόπιν μπορείτε να αποσυμπιέσετε το κείμενο και με το word να το δείτε κανονικά σαν οποιοδήποτε έγγραφο. Θα χρειαστεί βέβαια μια κατάλληλη γραμματοσειρά.

Εξαντας : Οι σκλάβοι της Νιγηρίας. ( Όλη η εκπομπή )



Ο Εξάντας παρουσιάζει το πρώτο ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε ποτέ για τη σκλαβιά στον Νίγηρα. Και αποκαλύπτει στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας το κρυφό μυστικό της Αφρικανικής αυτής χώρας, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι, ζουν σκλαβωμένοι.
Στην αυγή του 21ου αιώνα, στη χώρα αυτή που συνορεύει με τη Νιγηρία, το Μαλί, τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Μαυριτανία, την Αλγερία, τη Λιβύη και το Τσαντ, η σκλαβιά παραμένει καθημερινότητα.
Έχει τις ρίζες της στα έθιμα των δεκάδων φυλών του τόπου. Στις συνήθειες και τις παραδόσεις των Τουαρέγκ, των Φουλάνι, των Μάνγκα και των Χάουσα, που μετά από κάθε πόλεμο για την κατάκτηση μιας περιοχής, υποδούλωναν τους ηττημένους.
Γαλουχήθηκε με την πρακτική των Ευρωπαίων, που τον 16ο αιώνα μέσω του διατλαντικού εμπορίου σκλάβων μετέφεραν στις φυτείες και τα ορυχεία τους στην Αμερική πάνω από 11 εκατομμύρια Αφρικανούς σκλάβους.
Και στηρίζεται σήμερα από την αδιαφορία των «πολιτισμένων κρατών»...
Η ένδεια του Νίγηρα, μιας χώρας που δεν παράγει απολύτως τίποτα και της οποίας το 63% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, εντείνει και διαιωνίζει το φαινόμενο. 
Ένωσης και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.